Thursday, February 19

Cat de easy e ZappEasy?

Printr-un concurs de imprejurari am ajuns in posesia unui terminal Zapp Easy, cel lansat saptamana trecuta de Zapp in colaborare cu Yahoo. Cum la eveniment nu il studiasem de aproape cum am ajuns acasa l-am analizat in detaliu. Oricum, cea mai puternica impresie a avut-o asupra unei verisoare, studenta, care a exclamat imediat,, uau, as putea sta pe messenger si in timpul cursurilor,, si care oricum a crezut ca e un BlackBerry.

Trei activitati majore poti face cu ZappEasy, dintre care doua foarte usor: email mobil si yahoo messanger si unul ceva mai dificil: navigarea pe web. Setarea unui cont de mss sau de email se face in cateva secunde, fara probleme, de orice persoane oricat de atehnica ar fi, la fel si utilizarea acestor doua tool-uri. Pot fi gestionate mai multe conturi, atat de email (yahoo, gmail dar si orice alt cont POP3 sau IMAP) cat si de mss, cu posibilitatea selectarii, pentru vizualizare, doar a unuia dintre acestea. Oricum, cu 3-4 conturi de email cate ar putea avea un om obisnuit, e simplu. Utilizarea mesajeriei instant este la fel de simpla ca pe un PC, evident cu limitarile induse de o tastatura qwerty de mici dimensiuni, dar totusi usor de folosit.
Mai putin satisfacatoare este navigarea pe web, in principal din lipsa ecranului tactil. Asta imi intareste convingerea ca un smartphone fara touch-screen nu ofera nici satisfactie nici productivitate pe aceasta activitate. In ciuda tastaturii qwerty am avut aceasi senzatie ca pe Nokia N98 -8GB pe care il folosesc in mod curent, ca e chinuitor. L-as recomanda pentru o informare rapida sau un comentariu pe un blog dar cam atat.
Revin cu alte impresii.