Tuesday, October 17

Orange vrea sa ia fața WhatsApp si face SMS-ul istorie

Orange incepe o mica revolutie la nivel de mesagerie si aduce clientilor aplicatia Chat Messages, o evoluție a SMS-ului. Serviciul este disponibil prin aplicatia Android Messages (utilizatorii trebuie sa aiba Kitkat 4.4 sau peste) si combină cele mai bune funcții de mesagerie dezvoltate în colaborare cu Google și cele mai bune informații de rețea bazate pe standardul Global RCS (Rich Communications Services). 

Utilizatorii aplicației Android Messages pot vedea în timp real când interlocutorii tastează și când au citit mesajul, pot distribui imagini de rezoluție mare și conținut video; pot transmite emoji, GIF-uri, stickere, precum și mesaje audio; pot distribui locația și au opțiunea de a crea grupuri de chat cu familia și prietenii, dacă aceștia sunt utilizatori ai serviciului Chat Messages de la Orange. De asemenea, au posibilitatea să trimită și să primească mesaje oriunde există acoperire pentru servicii mobile sau este disponibilă o conexiune Wi-Fi. Accesul la Chat Messages nu se taxează, pentru utilizarea acestuia se tarifează doar traficul de date consumat, conform planului tarifar deținut.

Serviciul este o premiera europeana si se afla inca in etapa de dezvoltare. Orange il preinstaleaza deja pe telefoane precum  Nokia 3, Orange Dive 72, Sony Xperia XZ Premium, Moto E4, Moto Z2 Play și Blackberry KEYone. Pentru cei care nu au Android, platforma transforma comunicarea in SMS-uri. Detalii despre Orange Chat Messages, vă invităm să vizitaţiwww.orange.ro/servicii/chat/.