- Investiţiile în securitatea informatică sunt impulsionate în principal de cerinţele de reglementare
- 60% dintre companiile intervievate aveau în plan să majoreze bugetul de securitate informatică în următorul an financiar, iar 20% mizau pe menţinerea bugetului la nivelul actual, în vreme ce 23% dintre companii nu aveau încă o idee clară despre bugetul viitor.
- Doar 10% au atins un nivel dematuritate organizaţională, cu o strategie de securitate bine definita
- Directorii de Securitate Informatica (CISO) nu prea sunt ascultati/intelesi la nivelul Consiliilor de Administraţie
- Preocuparile CISO sunt multiple: 87% sunt preocupaţi de scurgerile de date, 73% sunt îngrijoraţi de atacurile de tip malware (inclusiv ransomware), 70% de potenţialele întreruperi ale activităţii companiei ca urmare a unor incidente de securitate informatică, iar 70% sunt preocupaţi să asigure protecţia organizaţiei de atacurile ţintite.
- Directiva Europeana pentru Protecţia Datelor (GDPR) nu prea starneste ingrijorari
- La nivel de planuri: 67% vor sa angajeze resurse suplimentare, iar 57% ar schimba informatii cu alti jucatori din domeniu. 20% ar investi in back-up si recuperare, iar 19% in solutii de gestiune a accesului
- 2/3 folosesc solutii de Data Loss Prevention (DLP), care devin la fel de raspandite ca antivirusul
Ce tulbura somnul Directorilor de Securitate Informatica?
PwC România şi Microsoft România au derulat un studiu pe piata locala: „Securitatea într-o lume digitală”. Au participat 30 de companii cu peste 500 de angajati, iar in cifre si bulleturi rezultatele arata ca: