Doua remarci ar fi de facut in acest context. Prima este ca tangoul se danseaza in doi, iar proiectele de implementare a unor sisteme din categoria ERP se incapataneaza sa respecte acest principiu, iar cea de a doua este ca un astfel de proces este nou doar in piata locala, existand multe alte exemple la nivel global. Cel mai celebru proces (detalii aici) este cel intentat de Marin County (un fel de judet american zice Wikipedia) companiei Deloitte pentru ruinarea unui proiect de implementare SAP, proiect evaluat la 30 milioane USD.
La un moment dat, anul trecut se mai vorbea prin piata de un proces oarecum similar, intentat unui alt vendor local, insa a trecut low profile, ceea ce ma face sa cred ca s-a ajuns la o intelegere.
Astfel de situatii ar trebui sa dea de gandit ambelor parti. Pe de o parte clientilor care ar trebui sa-si asume mult mai in serios o astfel de implementare (paguba majora este a lor) iar pe de alta vendorilor care ar trebui sa livreze mai mult din ceea ce promit, pentru ca riscurile cresc pe o piata unde exista un precedent.
O veriga lipsa in aceasta poveste este cine a facut consultanta de business a proiectului, imi este greu sa cred ca la o investitie de 7 milioane EURO nu a fost contractata si o astfel de componenta.