Sunday, June 20

Honda Civic Hybrid, interesanta, dar....

Multumita Honda Trading, m-am ,,jucat,, weekend-ul acesta cu o Honda Civic Hybrid. Masina arata la fel cu restul motorizarilor, cu exceptia catorva indicatoare pe bord. Este pusa in miscare de un motor pe benzina de 1.3 care produce 95CP si de unul electric ce adauga alti 20CP precum si un cuplu foarte generos. Ca performante este mult sub obisnuitul 1.8 ivtec de 140CP dar se misca decent, atat in oras cat si la drum lung. Motorul este foarte silentios (la viteze mici pietonii nu aud masina), iar masina se pune in miscare foarte lin, ceea ce alaturi de alte dotari o face foarte comfortabila. La semafor, cu piciorul pe frana motorul pe benzina se opreste (am intalnit aceeasi functie la Mini Coooper S, insa acolo repornirea motorului era mai zgomotoasa) iar pornirea se face cu multa asistenta din partea celui electric pentru o accelerare liniara si economie de consum. Bateria se descarca relativ repede la acceleratii intense dar se incarca la franare (de motor sau mecanica)

Modelul vine cu o singur nivel de echipare: piele, scaune incalzite, oglinzi full electric, magazie de CD-uri, jante etc. Consumul mediu pe CB a iesit pe la 6.5 insa exclusiv urban suspectez un 7,5.
Drive-testul acesta mi-a intarit doua convingeri. Prima: Honda Civic este o masina foarte misto din multe puncte de vedere: look, ergonomie interioara, dinamica, spatiu la picioare etc (poate doar portbagajul cu 380L sa fie mai putin satisfacator). A doua: hybrid-ul pe mine nu m-a convins inca ( se aplica si la Toyota Prius). Consumul este comparabil cu al unui diesel, performantele fara pretentii, ce e drept m-am si obisnuit cu o masina mai puternica, iar ca poluez mai putin nu este un argument pentru mine, IMGB-ul ar trebui sa polueze mai putin, nu eu.
Cu aceasta ocazie am remarcat ca lumea nu prea stie ce e un ,,hybrid,, dar ca sunt foarte interesati pentru ca este altfel. Multi m-au intrebat daca se incarca la priza, daca pot vedea motorul, cat consuma, cat costa etc. In final, chiar daca nu prea s-au lamurit ce e cu motorul acesta electric pe benzina, mai toti mi-au declarat ca le-a placut Civic-ul.