Monday, March 15

HP aduce servicii pentru centrele de date locale

Serviciile au ca scop imbunatatirea eficientei operationale (a se citi reducere de costuri) si au fost impachetate special pentru centre de date mici si medii care au un spatiu de cca 500 mp. 500 mp?
Daca asta in State inseamna SMB, la noi acopera intreaga piata, practica aratand ca in general SBM-urile lor sunt mai mari decat IMM-urile noastre :) Perceperea acestei diferente este vitala pentru a intelege ofertele pentru categoria SMB/IMM ale marilor nume din industria IT si aplicabilitatea lor pe piata locala.
Revenind la subiect, in afara pietei tinta nu ar fi decat centrele de date ale Omnilogic (cca 1500 mp) Romtelecom (cca 1000 mp dar in doua locatii) si StarStorage (cca 800mp) in rest cam toate sunt sub suprafata de 500 mp (GTS ca 270mp, Ines cca 160-170 etc). Gama de servicii acopera: suportmultivendor, monitorizare de la distanta, diagnoza si anticipare probleme, analiza amprenta carbon, optimizare consum energetic etc. Este important de stiut ca aceste servicii acopera si alte tehnologii, nu doar HP.