Wednesday, November 9

Sir Richard Branson vine la Bucuresti in mai 2012

Multumita Microsoft Romania am avut oportunitatea de a-l asculta pe Richard Branson in primavara acestui an in Los Angeles la WPC 2011. Dincolo de notorietatea indiscutabila pe care o are, m-a uimit „simplitatea” gandirii sale (la eveniment a avut loc un dialog cu un executive de la Microsoft, iar dupa a raspuns la intrebari din audienta) precum si modul transant de a rezolva dileme si provocari. Mi-au ramas in minte cateva idei clare cu o aplicabilitate foarte generala, atat in business cat si in viata privata.
Spunea spre exemplu că el este impotriva conflictelor si ca prefera atunci cand ajunge intr-o situatie conflictuala cu cineva sa-l invite, dincolo de orgolii, la o masa/cafea nu pentru a discuta subiectul ci pentru a se cunoaste mai bine si a veadea cine este persoana respectiva dincolo de conflictul in cauza.
Un alt aspect interesant este convingerea sa ca pentru motivarea oamenilor este esentiala transformarea, pe cat se poate, a locului de munca in hobby sau macar intr-o activitate placuta si ca orice manager/companie ar trebui sa faca eforturi in aceasta directie.
Imi amintesc, de asemenea, ca intrebat despre ce riscuri ar trebui sa-si asume un antreprenor, a dat un raspuns foarte transant: sa riste oricat dar nu atat de mult incat daca pierde, sa nu o poata lua de la capat adaugand ca niciodata nu ar trebui ca cineva sa riste pierderea propriei case. Despre implicarea in societate, Branson spunea ca orice antreprenor dupa ce a depasit etapa de supravietuire ar trebui sa se implice in activitati sociale.
Un tip interesant, care va atrage cu siguranta o audienta foarte larga la Bucuresti (200 EUR - cost inregistrare). Vine la invitatia Codecs ( nu e Codex, e alt organizator) in cadrul evenimentului The Ultimate Succes Summit, pe 9 mai.

Later edit: se pare ca cei de la Codex nu au nicio implicare in acest eveniment, am inteles eu gresit.