Tuesday, January 18

Noua versiune a Microsoft CRM, disponibila oficial

Dupa o testare beta extinsa (11.400 de clienti care au testat serviciul) Microsoft a lansat oficial Dynamics CRM Online 2011. In premiera versiune Online a fost lansata inaintea celei on premises/hostate, ceea ce confirma strategia Microsoft in ceea ce priveste cloud computing. serviciul, disponibil in 40 de tari va avea o politica agresiva de pret: 34USD/user/luna (cel putin in primul an) precum si un bonus de 200USD pentru orice client Siebel si Salesforce care trece la Microsoft. (campania CRM for less).
In discutia pe care am avut-o cu Bill Patterson (Director dezvoltare CRM Online) mi-a dat de inteles ca pretul este un element important in lupta ce cei doi competitori amintiti anterior insa Dynamics CRM Online 2011 vine si cu alte avantaje in arsenal. Unul foarte important ar fi includerea unor functionalitati de Business Intelligence cu accesarea informatiilor in timp real, spre deosebire de concurenta unde datele se importa la o anumita perioada. Un alt diferentiator este integrarea CRM-ului intr-un pachet extins cu Office 365 (Lync 2010, SharePoint etc) care va permite o experienta noua in materie de colaborare: cautare contextuala, indicatori de prezenta direct in interfata de CRM etc. Importanta este si mai mare pentru ca vorbim de un serviciu (SaaS) si nu de un produs implementat in mod traditional.
Dynamics CRM Online 2011 este deja disponibil si clientilor din Romania, inclusiv pentru testare gratuita pentru 30 de zile. Cateva informatii in plus in MW.