Friday, July 16

Cum sa-ti inveti copilul sa mearga pe bicicleta?

Invatarea mersului pe bicicleta nu este un proces tocmai simplu pentru un copil, mai ales daca asta se intampla pe la 3-4 ani. Evident, ma refer la mersul fara roti ajutatoare. Cea mai simpla metoda este achizitia unei bicilete ,,run along,, adica fara pedale. (denumita si ,,drezina,, in unele cazuri)
Copilul sta pe sa mentinandu-si echilibrul cu ajutorul picioarelor care ating permanent pamantul. Deplasarea se face in acelasi mod, iar unele modele au si un suport pe care copilul isi poate pune picioarele cand are ceva viteza. Din nefericire, pentru primul copil din dotarea familiei nu am avut asa ceva, vazusem in afara dar pachetul era greu de adus pe avion iar loco nu am gasit. Acum insa exista oferte numeroase, de la Okazii.ro pana la Hervis si Decathlon, iar costul este intre 150 si 250RON. La fel de simplu se poate imprumuta de la rude sau prieteni.
Daca totusi nu aveti la dispozitie o astfel de bicicleta incercati sa nu-l ajutati pe copil tinandul de sa ci de umeri pentru ca echilibrul acestuia sa fie usor instabil si sa-l forteze sa-si corecteze permanent pozitia.

Nu uitati de casca!