Wednesday, May 12

Dell Inspiron, un ,,mini,, tovaras de drum

Ultraportabilul Dell Inspiron Mini, care ma insoteste in calatoria din US, s-a comportat exemplar pana acum. Ca functionalitati nu are nimic in plus fata de un alt portabil cu Win 7 insa are cateva caracteristici care il fac bun tovaras de drum. Este foarte usor, aproape ca nu il simti si rucsac, are un incarcator compact (mare avantaj), bateria tine peste medie, wireless-ul se comporta Ok si cu semnal foarte slab, microfonul incorporat permite convorbiri de calitate pe skype/ymss etc.
Procesorul Intel Atom N450 1,66 cam gafaie insa ca si placa grafica (tot Intel) in cazul imaginilor de rezolutie mare, insa nu acesta este scopul lor. Tastatura este foarte mare pentru un ,,mini,, ceea ce permite lucrul in conditii ok.
Singurul aspect mai putin placut (spre foarte) este touchpad-ul care incorporeaza cele doua taste right/left (acestea sunt desenate) si culiseaza usor pe latura de jos la la click. Lipsind o linie bine definita intre suprafata touch-ului si cea a butoanelor (ar fi trebuit sa pun o poza) controlul este mai dificil.