Thursday, April 30

Topul oamenilor influenti din IT

Ieri am comentat intens in redactie Top 25 IT People al celor de la DailyBusiness, pe ideea ca este laudabil ca initiativa insa discutabil ca realizare.

In esenta nu cred ca topul e gresit ci principiile dupa care a fost realizat, pt ca au pus prea mult accent pe valoarea business-ului si mai putin pe influenta reala pe care persoana cu pricina o are in piata ITC.

Diferenta considerabila fata de topurile din State, de unde probabil s-a inspirat si DB, este ca acolo printre cele mai influente persoane se numara IT manageri de la companiile cu bugete enorme, early adopters care dau tonul investitiilor si directia pietei dar si analisti de industrie ale caror pareri sunt foarte urmarite. Industry Analists prin Romania nu prea avem dar ma asteptam sa vad 1-2 consultanti cu greutate, ale caror pareri conteaza prin proiecte. Cred ca unele persoane implicate in consultanta pe fuziuni si achizitii au, de asemenea, o influenta mult mai mare in piata. Catalin Marinescu prin pozitia in organismul de reglemetare a pietei telco are o influenta mult mai mare decat ar reiesi din ultima pozitie din lista. La fel , Pambuccian care a avut cateva initiative ce au deschis noi segmente de piata.
Nu cred sub nicio forma ca daca detii 70-80% dintrun distribuitor IT esti automat si o persoana cu influenta in piata, mai ales cand la un search pe google, numele respectiv apare doar citat in 1-2 comunicate de presa mai vechi. Dincolo de ordine, cred ca antreprenori ca Ostahie sau Szarvadi nu au ce cauta in acest top, locul lor este la industria de retail (unde si au un succes real), iar includerea tipului de la Deutsche Telekom total nepotrivita, DT fiind activa in RO ca actionar al OTE.
Anyway sunt multe de spus, e un bun subiect de discutie.