Wednesday, June 11

Bogdan Putinica a vandut IP Devel

De data aceasta de tot. Oarecum surprinzator, Adecco a iesit din afacerea IP Devel si a vandut participatiunea catre compania suedeza ENEA ( o companie mai putin cunoscuta dar cu un marketshare foarte mare pe piata de embedded software- software integrat nativ intr-un echipament) Complementar, si Bogdan Putinica, omul care a infiintat IP Devel, a vandut cele 24 de procente pe care le mai detinea dupa ce Adecco preluase 76%.Compania va intra intr-un orizont de 1 an intr-un proces de rebranding si se va numi Enea Romania. Valoarea tranzactiei: 3,2 milioane EUR.
Bogdan Putinica spune ca s-a angajat printr-un gentleman agreement sa mai ramana 4 ani in companie insa tot el spunea astazi ca ,,un antreprenor moare antreprenor,, si ca tranzactia si contractul de management nu il ,,leaga de glie,,.
Cum simbolistica este la fel de importanta ca declaratiile mai mult sau mai putin oficiale, nu pot sa nu ma intreb ce reprezinta ,,HAMAC-ul,, pe care l-am primit la sfarsitul conferintei de presa? O binemeritata odihna?
Personal, cred ca dupa switch-ul de organizare si brand ( max 1-2 ani) omul se va implica in alte proiecte.