Saturday, November 10

Cristi Hostiuc despre bogați

În ultimul editorial din Business Magazin, Cristi Hoștiuc, pe care nu-l credeam atât de cinic, scrie despre bogații care trebuie sa devină și mai bogați și despre restul lucrurilor ce trebuie lăsate în plata Domnului.( detalii aici) Nu pot să nu mă întreb: dar se întâmplă altfel? Nu este ,,growth-creştere,, cuvântul de bază în vocabularul oricărui om de afaceri?
Homo hominis lupus est se intamplă de cand lumea, discursurile de stanga despre saraci sau egalitate au fost mereu doar o perdea de fum, in spatele careia bogatii sa devina și mai bogati. Ca realitate există dacă îl şi tranformăm într-un statement oficial încotro ajungem, la eutanasierea bolnavilor incurabili, la alungarea pensionarilor....cu atât mai mult într-o ţară în care nu doar primul ci şi următoarele milioane sunt greu de justificat.
Depopularea satelor, migraţia către oraşe se petrec natural şi inevitabil oamenii se vor muta acolo unde le este mai bine dar sa facem din asta o politică pare periculos. Există bogăţie peste tot chiar dacă valorile respective nu sunt apreciate de bursă sau de investitori. Totul este să fim inovativi.